Annons

Fastighetsägare kräver kommunen på 890 000

Paret som fått sitt hus skadat av vatten från ett felaktigt avlopp på Trelleborgs badhus har nu presenterat sina ersättningskrav.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2004

Genom sitt ombud kräver de drygt 890 000 kronor i ersättning från kommunen. - Vi har lämnat över kravet till vårt försäkringsbolag, säger kommundirektören i Trelleborg Rutger Persson. De tittar nu på skäligheten i kraven och nivåerna. Rutger Persson poängterar att felet som orsakade skadan nu är reparerat. - Så det kan inte hända något mer. Det är ju det viktigaste, säger han. Men kravet kan bli ännu högre, eftersom det kan bli nödvändigt att byta avloppsstammarna i huset. Det var under flera år som vatten från badhuset i Trelleborg trängde upp i ett grannhus och orsakade stora skador. Varje gång badhuset spolade ut sitt vatten trängde det upp i grannhusets källare. Det var i mars 2000 när de nya fastighetsägarna flyttade in som de märkte att det vid olika tillfällen trängde upp vatten på golvet i källaren. Eftersom ägaren trodde att det rörde sig om problem med dräneringen grävdes hela trädgården upp för att komma till rätta med problemet. Men trots det fortsatte vattnet att komma upp i källaren. Till slut hittades orsaken till problemet i ledningarna som gjorde att vattnet från badhuset trängde upp i huset. I ett brev till kommunen preciserar nu parets ombud ersättningskraven. Det handlar om reparationsarbeten på huset, undersökningar och utredningar om orsakerna till skadorna, rörledningsarbeten och kostnader för ombud. Sammanlagt handlar det om krav på 890 726 kronor. Dessutom kan det komma ytterligare krav eftersom det behövs nya undersökningar av fukthalten i väggarna och eventuellt blir det också nödvändigt att byta avloppsstammarna i huset.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons