Annons

Fastighetsägare hotas av vite

Fastighetsägaren Sydfastigheter AB har hotas av ett vitesföreläggande eftersom miljönämnden anser att företaget inte åtgärdat problem med drag och låga temperaturer i en av sina fastigheter.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2004

En hyresgäst klagade i början av 2003 till miljöförvaltningen på att det drog mycket från fönstrena och att det inte gick att reglera temperaturen via radiatorerna i lägenheten. Hyresgästen hade då framfört sina klagomål vid ett flertal tillfällen till Sydfastigheter. Miljönämnden bad fastighetsägaren om synpunkter och åtgärder som planerades vidtar för att komma till rätta med problemen. Sydfastigheter hävdade i sitt svar att temperaturen i lägenheten låg på en acceptabel nivå samt att fastigheten sköts omsorgsfullt. Man påpekade vidare att hyresgästen vid inflyttningen informerats om att det inte var aktuellt att byta fönster i fastigheten. Företaget ansåg att hyresgästens synpunkter "helt saknar grund" och att man inte kommer att acceptera eventuella tillsynsavgifter. Miljönämnden beslutade förelägga Sydfastigheter att sätta upp tätningslister på alla fönster i lägenheten och att utreda hur hur man kan bli kvitt draget i lägenheten. Företaget rapporterade tillbaka att man satt upp listerna och gjort en översyn på samtliga fönster i lägenheten och monterat tilluftsventiler. Hyresgästen återkom dock till miljöförvaltningen och ansåg att problemet med drag i lägenheten och låg temperatur fanns kvar. Miljönämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att förelägga Sydfastigheter att utreda lägenhetens "termiska inomhusklimat, speciellt vad avser drag, ventilation, och temperatur"Företaget uppmanas att återkomma till miljönämnden med utredningen och förslag på eventuella åtgärder. Till föreläggandet har nämnden dessutom kopplat ett vite på 10 000 kronor om företaget inte genomfört åtgärderna innan den 20 april.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons