Fastighets- ägare riskerar vite för p-plats

Sydfastigheter förlorade i Regeringsrätten. Bråket gäller tre parkeringsplatser på en tomt på Öster.
Trelleborg • Publicerad 14 oktober 2005

En elva år gammal konflikt mellan byggnadsnämnden och Sydfastigheter närmar sig sitt slut. Lennart Engholm, ägare av Sydfastigheter, har sedan 1994 velat behålla så många p-platser som möjligt vid Hantverkaregatan utanför Allehandas gamla tryckeri. Totalt finns det 18 platser där i dag och byggnadsnämnden har i elva år förespråkat att tre P-platser ska tas bort, för att ge plats åt plantering och en bänk där. Den här veckan bestämde Regeringsrätten att gå på kammarrättens linje i det aktuella fallet, vilket innebär att byggnadsnämnden får rätt. Därmed riskerar fastighetsbolaget ett vite på 50 000 kronor om de tre p-platserna inte blir en grön yta.

– Vi vill ha hela parkeringsplatsen kvar. Det är inte klokt. Behovet av platser är stort hos våra hyresgäster, säger Lennart Engholm, som ännu inte har tagit del av domen.

Stadbyggnadschefen Stefan Ferm säger att han inte har några kommentarer.

– Ärendet påbörjades långt innan jag blev stadsbyggnadschef i Trelleborg, uppger Ferm.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.