Annons

Fartigt program i Bodarps kyrka

En salig blandning av kramar, dans och sång fyllde kyrkan när träningsskolan på Bäckaskolan firade skolavslutning i Bodarp.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2005
Gammagruppen släppte loss till Låten "Håll om mig" under skolavslutningen i Bodarps kyrka. Åsa Meierkord
Gammagruppen släppte loss till Låten "Håll om mig" under skolavslutningen i Bodarps kyrka. Åsa MeierkordFoto: 

Spända av förväntan och kanske också lite nervösa, som sig bör under en skolavslutning, satt både elever, lärare, föräldrar och syskon och lyssnade när kyrkoklockorna ringde in sommaren i Bodarps kyrka. Sedan följde ett späckat program.

De minsta barnen i Alfagruppen inledde med en ringdans runt en färgglad fallskärm till de fartiga tonerna av Pippi-sången. De lite äldre barnen i Gammagruppen gjorde sedan ett bejublat uppträdande där de iförda roliga hattar dansade och hoppade upp i famnen på varandra. Fattas bara annat när sången de dansade till hette "Håll om mig". Barnen i Sigmagruppen visade sedan sinne för bollsinne när de framförde ett nummer med stora fotbollar och sjöng låten "Sommarsång".

Annons

Slutligen samlade sig högstadieeleverna framme vid altaret och sjöng klassikern "Sommar och sol" med avundsvärd inlevelse.

De sju elever som skulle sluta till hösten avtackades och fick blommor. Anders Pedersen var en av eleverna som nu lämnar Bäckaskolan och börjar på Bastionen till hösten.

– Det ska bli spännade, säger Anders Pedersen.

Men först ska han åka på semester till Blekinge under det långa, härliga sommarlovet.

Åsa Meierkord

bodarp
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons