Annons

Fartfylld avslutningsshow på gymnasiet

Från Baywatch till Askungen. Eleverna i avgångsklasserna bjöd på ett brett urval inspirationskällor när de rev av en fartfylld show på torsdagen.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Lasse Svensson från Piggsvinsteatern ställde upp som proffsig konferencier och lotsade publiken genom de varierande numren. Söderslätthallens läktare var fylld av ettor och tvåor, med en något svalare inställning till evenemanget än de studentrusiga treor som trängdes framför scenen, vilt dansande, jublande eller buande beroende på vem som äntrade scenen. Med jämna mellanrum vände sig klicken av treor triumferande upp mot läktaren. - För vi ska ta studenten, och ni ska stanna kvaaaar! Några som inte hade lust att stanna kvar, åtminstone inte över sommaren, var gänget med rektorer, med Lars-Åke Ståhl i spetsen, som till elevernas förtjusning gjorde ett specialnummer på scenen. I klädda full brandmansmundering dök de upp i ett moln av rök och framförde Brandsta City Släckers låt Kom och ta mig långt härifrån. När ljudnivån steg ännu mer under slutet av numret såg de ut att mena vad de sjöng. Elevrådet har varit drivande i hela arrangemanget och avgående ordförande Hoda Mirtahery och de andra eleverna som jobbat hårt tackades med blommor och kramar av de nya elevrådsrepresentanterna. Även skolledningen fick uppskattning, särskilt rektor Lars-Åke Ståhl, kallad Stålis av eleverna, Marianne Hammar och populäre vaktmästaren - Det är särskilt roligt att vi fått mycket stöd och mer pengar än tidigare för att genomföra den här showen, sade Susanne Larsson från nya elevrådet. Lars-Åke Ståhl passade också på att ge eleverna ett gott råd inför den rituella tröjsigneringen. - När tjejerna ska signera killarnas tröjor är det bäst att ni skriver här, sa han och pekade på magen. - Det är nämligen den enda muskeln på mannen som fortsätter att växa.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons