Fart och fläkt avslutade häståret

Nyårsshow på hästryggen. Det bjöd Sydslättens ryttarförening in till i lördags och lockade med det en hygglig publikskara till det inte allt för varma ridhuset.
Trelleborg • Publicerad 1 januari 2007
Dressyrkadrilj inför publiken som applåderade sig varma. Det var en av programpunkterna vid Nyårsshowen i lördags.BILD: TOMAS NYBERG
Dressyrkadrilj inför publiken som applåderade sig varma. Det var en av programpunkterna vid Nyårsshowen i lördags.BILD: TOMAS NYBERGFoto:  

Sydslättens ryttarförening avslutade året med en fartfylld uppvisning i ridhuset. Bakom showen stod föreningens ungdomssektion. Lina Olsson och Emilia Jönsson var som showdirectors ansvariga för föreställningen.

– Det är kul men det är mycket jobb. Vi fick ihop det till slut, sa Lina Olsson.

Tillsammans med Emilia Jönsson hade Lina engagerat grupper och enskilda ryttare i föreningen för att få ihop ett komplett uppvisningsprogram. Totalt deltog 60 personer i nyårsshowen

– Men de har själv fått sätta ihop sina nummer och träna, sa Lina Olsson.

Först ut på scen inför de omkring 100 i publiken var en dressyrkadrilj. Tio ekipage utförde samma dressyrmoment och för det mesta även samtidigt. Lisa Sånesson visade sedan hur westernridning går till. Hästen med det till nyår passande namnet Cheerio Miss Sophie visade med tvärnitar och tvära kurvor, prov på både stor smidighet och rörlighet.

Den ganska stora och kraftfulla westernhästen avlöstes sedan av Ariella, Kalle, Hulda och Bianca. Under namnet Max 110 cm struttade de små hästarna omkring med unga förmågor på ryggen. Den allra minste en docka i plats.

Showen visade prov på föreningens breda verksamhet. Från små till stora, unga och äldre, ensam och i grupp, hopp, dressyr, western, fälttävlan och gymkhana.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.