Annons

Färre storbeslag av tullen

Redan i oktober hade Tullverket gjort lika många beslag som under hela 2000. Men i Trelleborg har tullen haft det trögare.
Trelleborg • Publicerad 7 januari 2002

- Vi har haft en sjunkande trend sedan rekordåret 1999 då vi gjorde många och stora beslag av cannabis, heroin och även sprit, säger Trelleborgstullens chef Lars Nilsson.

Annons

1999 gjorde tullen 15 stora beslag, under 2001 sjönk den siffran till fem. De fem beslagen bestod av amfetamin och cannabis, med två beslag vardera och ett beslag av rohypnoltabletter.

Lars Nilsson står fast vid de orsaker till minskningen, som han tidigare redogjort för.

- Efter de goda resultaten 1999, kan smugglarna ha skrämts iväg. De kanske anser att det är lättare att använda Öresundsbron.

- Det finns också en risk att de gömmer partierna på ett bättre sätt än de gjorde tidigare. Då är det svårt för oss att med våra otillräckliga lokaler kontrollera lastbilar och bussar, säger Lars Nilsson.

Han förklarar att det krävs truckar för att kontrollera lastbilarna ordentligt. Men truckarna får inte plats inne i lokalerna, när väl lastbilen är på plats.

- Förutsättningarna har också förändrats på personalsidan, då vår personal blir allt äldre och inte orkar stå ute och kontrollera fordon i regn och rusk i samma utsträckning som tidigare. Dessutom har vi flera vakanta platser.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons