Annons

Färre reser med stadsbuss i Trelleborg

Resandet med stadsbuss i Skåne som helhet ökar med 5,5 procent under första halvåret jämfört med samma tid 2007. I Trelleborg minskar resandet med stadsbuss med 12,4 procent under samma period.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2008

- Det verkar finnas flera orsaker till det minskande resandet med stadsbuss i Trelleborg, säger Ulrika Mebius, presschef på Skånetrafiken.

Ulrika Mebius nämner prisökningen i januari när en enkelresa i Trelleborg blev två kronor dyrare som en av orsakerna till det minskande resandet i Trelleborg.

Annons

- En annan orsak är nog den milda vintern. Många har valt att gå eller cykla i stället för att ta bussen. Avstånden i Trelleborg är ju inte så långa som i de större städerna, säger hon.

Enligt Ulrika Mebius kan också förändringar i resandet till skolor i Trelleborg ligga bakom en del av minskningen.

Mest ökar stadsbussresandet i Malmö, men även i mindre städer som Ängelholm, Landskrona och Ystad tilltar resandet med stadsbuss markant. Stadsbusstrafiken i Lund ökar marginellt medan resandet i Eslöv minskar med 1,4 procent.

Resorna med regionbuss i Skåne ökar också under första halvåret. Ökningen blev 3,5 procent jämfört med samma tid 2007. Pendelbussarna ökar mest, med 5,8 procent.

Sammanlagt ökar resandet med Skånetrafiken under första halvåret i år med sju procent jämfört med samma period 2007.

Mest ökar resandet över Öresundsbron. Där blev ökningen hela 18 procent jämfört med första halvåret 2007.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons