Annons

Färre bostadsinbrott i år

Under första halvåret 2001 gjordes 68 villainbrott i Trelleborgs kommun. Fram till den sista juni i år är antalet bara 33.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2002

- Man blir glad när det är siffror på det hållet, säger närpolischefen Carl-Erik Borgquist men påpekar också att antalet inbrott ofta varierar över tiden och han vill inte dra några slutsatser förrän året är slut. Just nu sitter flera för polisen kända inbrottstjuvar från trakten i fängelse och det menar Carl-Erik Borgquist påverkar statistiken. Siffrorna för förra året ligger enligt Borgquist lite över det normala och i år en del under genomsnittet om man ser flera år tillbaka. Samtidigt betonar Borgquist att de minskade inbrotten inte ska göra att människor blir mer oförsiktiga med sina villor. Fortfarande är det mycket viktigt att låsa ordentligt, att få någon att se till sitt hus och göra så att det ser ut som om någon är hemma, trots att man kanske är bortrest. När det gäller inbrott i lägenheter så är skillnaden mellan första halvåret i år och förra året inte så stor. I år har det gjorts 14 lägenhetsinbrott jämfört med 15 under samma period förra året.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons