Annons

Färjor ställs in på måndag

Färjorna mellan Trelleborg och Travemünde fick omdirigeras på lördagen sedan hamnarbetarna i Travemünde gått ut i en endagsstrejk. Orsaken är att det finns planer på att privatisera hamnen. Även avgångarna från Trelleborg respektive Travemünde klockan tio på måndag är inställda.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2008
Färjorna som skulle gått till Travemünde på lördagen fick omdirigeras till Rostock efter en strejk på den tyska sidan. Bild: Claes Nyberg
Färjorna som skulle gått till Travemünde på lördagen fick omdirigeras till Rostock efter en strejk på den tyska sidan. Bild: Claes NybergFoto: 

TT-Lines färja Nils Holgersson som lämnade Trelleborg på lördagsförmiddagen fick vända vid kaj i Travemünde och gå till Rostock i stället. Nils Holgersson blev på det sättet tre timmar försenad.

Lördagens färjeturer mellan Trelleborg och Travemünde var planerade att gå som vanligt men samtliga turer fick gå till Rostock i stället.

Annons

Rederierna var förvarnade eftersom en halvdagsstrejk genomfördes i hamnen i Travemünde redan på torsdagen. Även då var den hotande privatiseringen orsaken.

Det rederi som fick störst problem var Nordölink som trafikerar linjen Malmö-Travemünde. Det rederier har inget alternativ till Travemünde utan två färjor blev liggande i den tyska hamnen medan två andra fick vänta med sin avgång från Malmö.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons