Annons

Färghandlare tar över ordförandeklubban

Efter tio år slutar Krister Lindström som ordförande i Företagarna. Han efterträds av Frans Hellstrand. Båda är överens om att småföretagen har framtiden för sig.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2009
Frans Hellstrand och Krister Lindström är överens om att småföretagen räddat Trelleborg undan den värsta finanskrisen. Foto: Malin Palm
Frans Hellstrand och Krister Lindström är överens om att småföretagen räddat Trelleborg undan den värsta finanskrisen. Foto: Malin PalmFoto: 

Mycket har hänt i Trelleborgs näringsliv de senaste åren. Krister Lindström om någon borde veta.

-En stor fördel är att vi fått ett näringslivskontor, vilket förbättrat kontakterna med kommunen. Nackdelen är att de stora industrierna försvunnit. Å andra sidan har vi fått många nya småföretag som är viktiga för stadens utveckling, säger han.

Annons

Krister Lindström blev avtackad som ordförande under Företagarnas årsmöte på onsdagen. Han känner sig trygg i att lämna över stafettpinnen till Frans Hellstrand, 32-årig färghandlare från Trelleborg.

-Det är dags att yngre krafter tar över. Frans är också duktigare på näringslivsfrågor och kommer att vara betydligt mer uppdaterad på den fronten, säger Krister Lindström.

Efterträdaren själv säger sig vilja öka fokus ytterligare på de mindre företagen. Han tror också att hans låga ålder är en fördel i uppdraget som ordförande.

-I takt med att det kommer nya företag blir företagarna också yngre. Där har jag ett brett kontaktnät som jag tänker utnyttja, säger Frans Hellstrand.

Trelleborgs näringsliv har inte drabbats lika hårt av finanskrisen som andra städer i Sverige. Frans Hellstrand och Krister Lindström är övertygade om att det är de många småföretagens förtjänst.

-Stora industrier ger trygghet. Men tvingas man till nedskärningar så känns det genast av mycket mer på den lokala arbetsmarknaden, säger Frans Hellstrand.

I samband med onsdagens årsmöte delades det även ut gesällutmärkelser. Benjamin Vuoristo och Johan Dahlgren fick båda utmärkelser inom målaryrket, och Linda Mårtensson inom frisöryrket.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons