Annons

Färgglatt havsprojekt avslutades

Sedan i höstas har barnen på Modeshögs förskola målat, fotat och byggt kring temat hav och strand. I går var det vernissage. TA fick en exklusiv förhandsvisning.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2009
Casper Holmgren och Elvira Lundkvist har målat och skapat konstverk på stranden. Här visar de bilder från höstens uppdrag — att bygga ett dinosaurieland. Foto: Niclas Sörenson
Casper Holmgren och Elvira Lundkvist har målat och skapat konstverk på stranden. Här visar de bilder från höstens uppdrag — att bygga ett dinosaurieland. Foto: Niclas SörensonFoto: 

Casper Holmgren och Elvira Lundkvist, båda fyra år, tar med runt i de tidigare skollokalerna som förskolan flyttade till i höstas. Casper börjar presentera ett eget konstverk, där han fått i uppgift att samla saker på stranden i olika färger.

– Man rullar så, sen tar man såna stenar, sen sånt blått, förklarar Casper installationen.

Annons

Han blev tilldelad blå färg. Inte hans favorit (det är ju rött och svart), men ibland får man kompromissa.

– Men det är min pappas favoritfärg. Han heter Manne, fast egentligen Magnus, berättar Casper.

Elvira Lundkvist visar sin installation, i gult. Hon hittade faktiskt en citron på stranden.

Tog du med den hem och hade till maten?

– Nej, fnyser Elvira och skrattar lätt.

Dum fråga. Vi lämnar avdelningen Snäckan och går vidare till Tångräkan. Barnen där har också ritat och målat. Med 200 meter till stranden var hav och strand ett tacksamt tema som hela förskolan, knappt 60 barn, kunde vara med på. De har också byggt ett dinosaurieland på stranden och gjort banderoller till avslutningen.

För att markera slutet på projektet restes i går en totempåle med fastklistrade stenar från stranden. Föräldrarna var inbjudna på eftermiddagen. Enligt Casper skulle Manne som gillar blått närvara.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons