Annons

Far & son drog fullt hus

S:t Nicolai kyrka fylldes till sista bänk på torsdagskvällen. Far och son, Charlie och Lennie Norman underhöll så det stod härliga till.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2002

- Roligt att vara ute och turnera med farsan, tyckte Lennie som hade en Stand Up Comedian show mellan Charlies framföranden av gamla godingar, bland annat jazzklassiker och poppiga tolkningar av psalmer. "Blott en dag" spelade Charlie Norman tillsammans med sina två medmusikanter så att många i publiken gillande stampade takten. - Det är inte så ofta vi är ute, jag och Lennie, så visst är det kul att åtminstone en gång om året åka runt tillsammmans med honom. Själv har jag turnerat i 65 år! utbrast Charlie. I onsdags kväll uppträdde de vid Månstorps gavlar och under fredagen blir det en show på Ribersborg. Konserten i S:t Nicolai pågick i ungefär i en timme och spetsades med idel religösa, och idel värdsliga slagdängor. Medan pappa Charlie bjöd på toner, svarade Lennie med ord. Han talade om åldersfixering, gav sin syn på hur åldern kan ge komplex. - För mig är ålder ett haveri. Det är ett haveri att fylla år, menade han. Sakristian i kyrkan förvandlades till loge, ett omklädningsrum för artisterna. Där gick de igenom repertoaren: - Fastän vi vet aldrig i förväg exakt vad vi ska spela. Först måste jag avgöra vilken publik vi spelar för och vad de väntas vilja ha, inskärpte Charlie Norman, som samtidigt passade på att flika in en i raden av vitsar som ständigt kom över hans läppar. - Vet du vad de kallar mig och Robert Wells när vi turnerar? Den gamle och håret!

Mårten Svemark claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons