Annons

Fantasifulla förslag om vagnhallarna

Konferenslokal, saluhall, nattklubb eller en plats för julmarknader. Trelleborgarna har börjat tycka till om hur vagnhallarna ska utformas.
Trelleborg • Publicerad 27 november 2007

Det var i måndagens TA som det stod klart att hamnchefen erbjuder trelleborgarna möjligheten att lämna förslag som gäller vad vagnhallen i järnvägsstationen ska användas till.

Stadsbyggnadschefen Stefan Ferm har själv inte filat på något förslag. Däremot blir han glad när den gamla vagnhallen, som ägs av det kommunala hamnbolaget, förs på tal.

Annons

– Ur stadsbyggnadssynpunkt bejakar jag verkligen initiativet att försöka göra något i detta området, som delvis är en död punkt av stan, eftersom det inte längre finns någon station i byggnaden, säger Stefan Ferm.

Därefter fortsätter han:

– Vagnhallarna ligger ju centralt och bildar ett stråk, som går från stationen upp till Badhuset, säger Ferm. Kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) välkomnar också att Trelleborgs hamn AB nu frågarom det är saluhall eller något annat som kan inrymmas i den rymliga lokalen.

– Personligen har jag ingen idé ännu, men har hört flera förslag från olika håll. Några av dem är klart intressanta, till exempel konferenslokal på dagarna, kanske med en restaurang, och med nöjesställe med nattklubb på kvällarna, säger Bingsgård, Kultursekreteraren Rebecca Segerhagen tycker att vagnhallen kan bli en plattform för försäljare.

– Varför inte upplåta hallen åt julmarknader under helgerna när vi närmar oss jul. På kvällarna kan man kanske ha uppträden med lajvband. Det vore trevligt, säger Segerhagen.

Fotografen Sven Nilsson, som är engagerad i Föreningen gamla Trelleborg har ingen färdig idé när det gäller vagnhallen:

– Det hade varit bra om det fanns ett museum som visar hur det var förr, hur skräddare, frisörer och urmakare arbetade.Precis som på Johanna-museet i Skurup, föreslår Sven Nilsson.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons