Annons

Fängelsestraff för biltjuvar

De två män, 25 och 21 år gamla som greps på bar gärning när de var i på väg att ta sig in på en bilskrot på Omvägen i Trelleborg har dömts till vardera åtta månaders fängelse.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2002

Den 2 maj strax före klockan tre på natten körde en polispatrull på Omvägen och upptäckte då de två som var i full färd med att försöka ta sig in på bildemonteringens område. De hade kopplat en bogserlina mellan en bil och en grind in till området och försökt dra loss grinden. Förutom försök till stöld så är de båda dömda för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri. 25-åringen är dessutom dömd för ett fall av stöld. De ska båda tillsammans betala skadestånd till ägare av de bilar de stulit och till ägaren av bildemonteringen med sammanlagt närmare 24 000 kronor. Därutöver ska 21-åringen betala skadestånd till en en annan bilägare på 7600 kronor och 25-åringen 1500 kronor i ersättning för självrisk till en bilägare vars bil han stal. 25-åringen har erkänt samtliga elva åtalspunkter som åklagaren ansåg att han gjort sig skyldig till. Kompisen har däremot nekat till ett fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel som han hävdar att det bara var 25-åringen som utförde. Övriga 16 brott som åklagaren menade att han gjort sig skyldig till erkände han. Tingsrätten menade dock att det inte var troligt att han inte medverkat i den bilstölden som han nekade till och han dömdes för sammanlagt fem biltillgrepp.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons