Annons

Fängelsestraff efter attack mot pizzeria

Den man som gick bärsärkagång mot pizzeria Viking i september döms till ett år och två månaders fängelse.
Trelleborg • Publicerad 7 november 2017
Den 12 september blev pizzeria Viking attackerad av en narkotikapåverkad man.Foto: Jenny Isaksson

Det var den 12 september i år som en 36-årig man attackerade två personer inne på pizzeria Viking och utsatte lokalen för omfattande skadegörelse.

Ystads tingsrätt dömer honom nu för följande brott:

Annons

1. Ringa narkotikabrott.

2. Ringa stöld: Mannen tog en kanelbulle och en baguette för totalt 84 kronor som tillhörde Werners backhaus på Valengallerian. Detta hände kvart i elva på förmiddagen.

3. Rån: Efter vistelsen på Valengallerian gick mannen till pizzeria Viking. Tingsrätten förklarar att han där inne stal 300 kronor från en man genom att slå och kasta glas mot en annan man. Denna man blir också knuffad mot ett bord och hotad med kniv så att sårskador på en arm uppstår.

4. Grov skadegörelse: 36-åringen slog sönder flera av pizzerians fönster och en stor mängd inventarier. Kostnaden för bärsärkagången uppges till 200 000 kronor.

Det var stort polispådrag i Trelleborg i samband med händelsen.Foto: Jenny Isaksson

Straffet blev fängelse i ett år och två månader.

Mannen själv förnekar att han medvetet använt narkotika. Han menar att han träffade två personer inne på Valengallerian som bjöd honom på något att röka och dricka. På detta sätt fick han in narkotikan i blodet.

Någon stöld av en kanelbulle och baguette minns han inte. Han förnekar även rånet. Han erkänner dock skadegörelsen på pizzerian. Men han menar att på grund av att han inte kan språket så bra uppfattade situationen hotfull och handlade i en nödsituation. Han berättar att han mådde dåligt och därför gick in till pizzerian för att ta en servett och frågade om han fick låna toaletten. Enligt honom uppstod bråk och han blev därför inlåst på toaletten. Där inne fick han panik och försökte komma ut.

Tingsrätten skriver i domen att man inte betvivlar att mannen har upplevt situationen som hotfull. De båda männen på pizzerian har erkänt att de höll i ytterdörren, så att 36-åringen inte skulle kunna fly innan polisen kom. Men skadegörelsen motiveras inte av detta, menar tingsrätten.

Vid ingripandet sköt polisen mannen i benet.

Sofia BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons