Annons

Fängelsedom för misshandel av broder

En 28-årig trelleborgare har dömts till fängelse efter att ha misshandlat sin yngre bror och kört bil onykter.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2005

Bakgrunden till misshandeln ska ha varit att 28-åringens yngre bror försökte hindra honom från att köra bil rattfull. Det var den 6 januari i år som de båda träffades i 28-åringens garage och drack öl tillsammans. Efteråt gick de hem till den yngre brodern. Då 28-åringen skulle gå i väg försökte hans lillebror ta bilnycklarna för att förhindra att han körde onykter.

28-åringen ska då ha blivit arg och skallat sin bror. De gick därefter båda ut på gatan där 28-åringen fortsatte att slå sin bror. Av slagen ska den yngre brodern ha fallit omkull.

Annons

Resultatet av misshandeln blev ett kraftigt svullet öga och en natt på sjukhus för den yngre brodern.

28-åringen har vid förhören i tingsrätten sagt att han inte minns att han gav sin yngre bror någon dansk skalle. Men han kommer ihåg att han slog ner brodern, satte sig på honom och slog honom.

Även han ska ha fått ett blått öga och skrapsår i ansiktet efter slagsmålet. Den yngre brodern förklarade att han slog mot sin äldre bror för att värja sig.

Tingsrätten menade att den yngre broderns berättelse var trovärdig och dömde 28-åringen för misshandel.

28-åringen dömdes också för ett tidigare fall av grovt rattfylleri. Det ska ha skett i september förra året på Engelbrektsgatan i Trelleborg. 28-åringen stoppades då av polisen och hade 1,49 promille i blodet.

För de båda brotten dömdes han till fängelse i en månad och 15 dagar.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons