Annons

Fängelse och utvisning för stulna tv-apparater

Fängelse i ett år och utvisning med förbud att återvända på fem år. Det blev följden för den man som för en vecka sedan åtalades för att ha stulit 156 tv-apparater värda närmre en miljon kronor.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2011

31-åringen har enligt tingsrätten gjort sig skyldig till en rad brott, där ibland medhjälp till grov stöld och olovlig körning.

Det var i mitten av mars som 31-åringen stoppades på väg ut ur Trelleborg med de 156 tv-apparaterna i lastbilssläpet. Under rättegången nekade han till brott och menade att han inte visste vem han körde för och vad för slags gods han transporterade. Tingsrätten menar att förklaringen inte är rimlig och att den verkar vara en efterhandskonstruktion. Han har medvetet ställt sin lastbil till förfogande och påbörjade också en förflyttning av stöldgodset innan han blev stoppad, menar rätten. 31-åringen saknade också körkort.

Henrietta Johansson
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons