Annons

Fängelse i två år för anlagd brand i bostad

Mannen försökte bränna sig inne i lägenheten genom att sätta fyr på tre ställen. Han räddades av räddningstjänsten och dömdes till två års fängelse.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2006

Det var natten till den 10 december som den 41-årige trelleborgaren fick för sig att ta livet av sig. Han hade haft folk hemma på fest och när de gått fick han infallet att nu var det nog.

Han satte fyr på en almanacka i köket. Sedan gick han in i sovrummet och satte fyr innan han tände på tomtarna i vardagsrummet. Mannen lade sig ner på golvet för att vänta på att dö. Då kom han på att han hade hund. Han ringde och bad en släkting hämta hunden som han släppte ut i trappan.

Annons

När räddningstjänsten ringde på försökte han hålla dem ute men lyckades inte utan fördes till sjukhus.

Mannen har genomgått rättspsykiatrisk undersökning men läkarna har inte kommit fram till att han lider av någon allvarlig psykisk störning, även om en psykisk störning kan förklara hans beteende. Läkarna kom fram till att skyddstillsyn kombinerad med psykiatrisk öppenvårdskontakt skulle vara en lämplig påföljd.

Men tingsrätten gick inte på den linjen utan dömde 41-åringen till två års fängelse. Rätten beslöt också att han ska betala drygt 37000 kronor till fastighetsbolaget.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons