Annons

Fängelse för smuggling av sprit och cigaretter

Fyra månaders fängelse blev straffet för de fyra män som natten till den 11 december smugglade in 135 liter sprit, 28 liter vin och 525 liter starköl i landet via Trelleborgs hamn.
Trelleborg • Publicerad 19 januari 2014

Två av dem döms också för att ha fört in 8 280 cigaretter och en för narkotikasmuggling efter att ha haft amfetamin på sig.

Tre av de dömda, som är mellan 20 och 33 år, har erkänt smugglingen. Den fjärde nekar och hävdar att han bara följde med i en bil men inte visste att det fanns otillåtna mängder sprit och cigaretter i den, något som tingsrätten inte tror på.

De fyra dömda uppgav i tingsrätten att de utförde smugglingen på uppdrag av andra personer i sitt hemland. Tingsrätten tycker att det är en försvårande omständighet att de fyra agerat som kurirer i en organiserad verksamhet. Det borde männen ha insett, tycker tingsrätten, och menar att de ska dömas till fängelse.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons