Annons

Fängelse för machetehugg mot hyresvärd

Trelleborg • Publicerad 8 juni 2005

Hyresvärden skulle säga till en hyresgäst som redan sagt upp sig men inte flyttat att lämna sin lägenhet.

Men hyresgästen, en man i 40-årsåldern, blev upprörd och svarade med att gå in i lägenheten och hämta en machete, en slags stor kniv. Mannen tog macheten och högg mot trappräcket där hyresvärden höll sin arm. Han hann precis flytta den innan bladet träffade räcket. Händelsen inträffade i oktober 2003.

Annons

I tisdags dömdes hyresgästen till tio månaders fängelse för bland annat försök till grov misshandel.

Han erkände att han gått med macheten mot sin hyresvärd men nekade till att ha höjt den eller utdelat något hugg.

Tingsrätten valde dock att tro på hyresvärdens berättelse om vad som inträffade. Mannen ska nu betala 1400 kronor i skadestånd till hyresvärden.

Mannen dömdes också för både stöld, häleri, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Efter att mannen försökte hugga med kniven mot sin hyresvärd gjorde polisen en husrannsakan i hans lägenhet. Där hittade de bland annat fem cannabisplantor.

Mannen stoppades också vid ett tillfälle av polisen då han körde bil. I fickorna hade mannen två knivar och under sätet i bilen låg en yxa.

Jenny Isaksson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons