Annons

Fängelse för kycklingfiléstöld

Tre månaders fängelse blev straffet för en 45-årig trelleborgare som dömts för stöld och snatteri efter att bland annat ha stulit kycklingfiléer och kött i två livsmedelsbutiker.
Trelleborg • Publicerad 3 maj 2002

Han dömdes samtidigt för olovligt brukande av en bil och förseelse mot fordonsskattelagen. Den ena stölden skedde i Svedala i mars förra året då mannen försökte stjäla kycklingfiléer för över 1000 kronor i en matbutik. Det andra fallet skedde i Ystad i april förra året. Den gången var det kött också för över 1000 kronor som stals. De två fallen av snatterier har skett i Trelleborg i maj och november förra året. Den ena gången rörde det sig om matvaror för omkring 200 kronor och den andre gången för 25 kronor. Det relativt långa straffet motiverade tingsrätten med att mannen sedan tidigare begått en lång rad brott och även varit villkorligt frigiven medan några av de nya brotten begåtts.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons