Annons

Fängelse för kvinnomisshandlare

Tre månaders fängelse blev straffet för den 38-årige trelleborgare som under förmiddagen stod inför rätta vid Trelleborgs tingsrätt för bland annat misshandel och olaga hot.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2002

Han dömdes dessutom för hot mot tjänsteman, bilstöld, olovlig körning och en annan stöld. Misshandeln skedde i juni förra året och det var 38-åringens sambo som utsattes. När hon kallat på polis blev hon även hotad och i polisbilen, på väg till polisstationen, hotade mannen också en polisman till livet. Därefter har han gjort sig skyldig till en bilstöld och olovlig körning samt stulit 5500 kronor i en butik i centrala Trelleborg den 18 mars. Mannen har erkänt stölden av pengarna men hävdade att han bara lånat bilen som tillhörde hans föräldrar. Mannen erkände misshandeln men menade att den borde anses som ringa. Hoten ansåg han inte skulle tagits på allvar. Rätten ansåg dock, liksom åklagaren, att misshandeln inte kunde bedömas som ringa. Även hoten ansåg rätten som allvarliga. Tingsrätten beslutade även att mannen ska sitta fortsatt häktad tills dess att straffet kan påbörjas.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons