Annons

Fängelse för kokainsmuggel står fast

Hovrätten i Malmö fastställde i dag den fängelsedomen på 14 år för den 51-årige trelleborgare som åtalades och fälldes av Ystads tingsrätt för att ha smugglat in minst 20 kilo kokain med postpaket från Costa Rica.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2007

Även de friande domarna för två medåtalade, en annan 51-åring och en 36-årig man, fastställdes av hovrätten. Ursprungligen var sex personer åtalade för smugglingen.

Denna avslöjades av tullpersonal på Frankfurts flygplats. Innehållet i ett av paketen byttes ut och svenska kolleger varskoddes. På så sätt kunde man följa paketets väg till ett postutlämningsställe, en bensinstation i Höllviken, där 51-åringen i sällskap med en av de andra åtalade kom och hämtade ut det.

Bland de åtalade fanns också 51-åringens dåvarande hustru. Hon friades och tillerkändes häromdagen 79 000 kronor i skadestånd för den tid hon felaktigt hade suttit häktad.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons