Annons

Fängelse för hustrumisshandel

En man i 40-årsåldern i Trelleborg döms till fem månaders fängelse för att ha misshandlat sin hustru, hotat henne samt även hotat en socialsekreterare i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 5 januari 2007

Det var i fjor sommar som mannen misshandlade sin hustru så pass att hon flydde till en väninna som tillkallade polis.

Mannen ska också ha hotat henne med en kniv i den gemensamma bostaden. Mannen häktades men släpptes senare på fri fot trots att misstankarna mot honom kvarstod.

Annons

Även i november i fjor ska mannen ha misshandlat kvinnan med slag och sparkar i bostaden, enligt tingsrättens dom. I samband med att hustrun skulle kasta sopor passade hon då på att fly från mannen och tog sin tillflykt till en granne där hon stannade några dagar. Kvinnan saknade emellertid barnen och hon bor nu på skyddat boende med de två yngsta barnen.

I oktober i fjor, i samband med en utredning om barnens framtid, ska mannen ha hotat en socialsekreterare med att han skulle döda henne om barnen togs ifrån honom.

Mannen uppger i sitt försvar att hustrun ljuger och att hon själv åstadkommit skadorna som hon visat upp för läkare. Hotet mot socialsekreteraren hävdar han bara var ett uttryck som han inte menade något med.

Sammantaget menar dock tingsrätten att det är hustruns och socialsekreterarens berättelser som är trovärdiga och att mannen därför ska dömas till fem månaders fängelse för misshandel, olaga hot samt hot mot tjänsteman.

Han ska dessutom betala skadestånd på 24 000 kronor plus ränta till hustrun samt 5 000 kronor plus ränta till socialsekreteraren.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons