Annons

Fängelse för bankrammare

Den 23-årige bilförare som den 11 maj förra året körde in i Föreningssparbankens fönster på CB Friisgatan har dömts till tre månaders fängelse.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2003

23-åringen hade varit på en fest och där blivit ovän med sin flickvän. Trots att han var berusad tog han bilen och körde iväg. Färden gick längs Algatan där han i hög hastighet körde om en bil som stannat till strax innan CB Friisgatan. När han sedan svängde ner på CB Friisgatan mot Hamngatan fick hans bil sladd och hamnade i bankens skyltfönster. Han krockade sedan med två parkerade bilar utanför Stadshotellet varav den ena studsade in i ett av hotellets fönster. I rätten förklarade 23-åringen att han fick panik över vad som hänt och fortsatte därför köra. Han körde då mot rött ljus ut på Hamngatan och upp på en gångbana där han krockade med en lyktstolpe innan bilen slutligen fick stopp mot en husvägg. 23-åringen sprang därefter från platsen och upp i en lägenhet i närheten men ångrade sig sedan och gick ner på gatan igen. Han mötte då en polispatrull som grep honom. Det visade sig att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 1,18 promille. Trelleborgs tingsrätt dömde, förutom fängelsestraffet, 23-åringen att betala sammanlagt 198 000 kronor i skadestånd till försäkringsbolaget för de bilar, fönster och annat som blev skadat i samband med färden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons