Annons

Fängelse för att ha langat sprit till ungdomar

Sex månaders fängelse blev domen för den 44-årige man som under flera års tid sålt alkohol till ungdomar. Ystads tingsrätt fann mannen skyldig till både olovlig försäljning och olovligt innehav av alkohol.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2009

De bedömer att brottet är grovt eftersom mannens verksamhet varit systematisk, omfattande och dessutom riktat sig till ungdomar. Vid cirka 20 tillfällen mellan 2004 och 2008 ska mannen ha sålt starköl, vin och sprit. Vid ett tillslag i januari förra året beslagtog polisen drygt 21 liter sprit, 166 liter starköl och 22 liter vin i mannens bil och i hans garage. Rätten anser att spriten varit avsedd för försäljning. Mannen greps av polis i januari förra året efter att ett vittne som sett honom sälja alkohol till två unga flickor vid Dalabadets parkeringsplats.

Flera ungdomar vittnar om att de köpt alkohol av 44-åringen. Han var känd i Trelleborg för sin verksamhet och hans telefonnummer cirkulerade bland ungdomar. Mannen själv erkänner att han vid några tillfällen har sålt alkohol till ungdomarna, men utan att själv tjäna något på försäljningen. Han har i stället gjort det för att vara snäll, förklarar han.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons