Annons

Fängelse efter smuggling

De två män som smugglade in 117 liter sprit, 727 liter starköl och 20  000 cigaretter till Sverige via Trelleborgs hamn döms till fyra månaders fängelse respektive villkorlig dom.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2010

Det var den 28 oktober som 26-åringen och 19-åringen greps misstänkta för smuggling och olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor. 19-åringen har uppgett att han köpt alkoholen och cigaretterna eftersom han skulle ordna en fest i Norge, dit han och den andra mannen var på väg. Tingsrätten menar att det inte är en trovärdig förklaring eftersom det handlar om alltför stora mängder för att vara fråga om privat bruk.

26-åringen döms till fyra månaders fängelse, medan tingsrätten i 19-åringens fall anser att de särskilda skäl som krävs för att döma någon under 21 år till fängelse saknas. Påföljden blir för honom istället villkorlig dom.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons