Annons

Fängelse efter dramatisk polisjakt

Den 46-årige trelleborgare som för lite mer än två veckor greps efter en polisjakt genom Västra Vemmerlöv och sedan söder ut på väg 108 har nu dömts av tingsrätten.
Trelleborg • Publicerad 5 november 2003

Mannen dömdes till två månaders fängelse, dels för olovligt brukande av den stulna bil som han körde, dels för två fall av olovlig körning och dels för vårdslöshet i trafik. Det var en polispatrull i en civil polisbil som upptäckte bilen som mannen körde. Bilen hade tidigare samma dag anmälts stulen. Polispatrullen började följa efter den på väg 108 vid gamla avfarten till Västra Vemmerlöv. Bilen svängde av mot Västra Vemmerlöv och enligt polisen ökade föraren farten då han upptäckte att han var förföljd. Färden gick i hög hastighet genom Västra Vemmerlöv och ut på väg 108 igen. På väg mot Trelleborg gjorde föraren en vårdslös omkörning och tvingade mötande bilar att väja. Tillslut, efter cirka sex kilometers biljakt, stoppades bilen och den 46-årige mannen greps. Själv hävdar han att han hade lånat bilen av en vän och att han inte insåg att polisen ville stoppa honom förrän han kom till Trelleborg där en vanlig polisbil också dök upp. Tingsrätten trodde inte på mannens historia om att bilen var lånad eftersom den hade startats med hjälp av en metallbit. Han dömdes därför också till att betala skadestånd till bilens ägare med 750 kronor. Tingsrätten menade också att mannen bör stanna kvar i häktet tills dess att domen mot honom vinner laga kraft.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons