Annons

Familjer säger nej till nya E 6

Det är fel att dra in E 6 bland skolor och hus. Det menar två familjer som bor i närheten av Bäckaskolan i ett yttrande till kommunledningen i Trelleborg angående den fördjupade översiktsplanen för Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2006

Familjerna skriver i sitt brev att de inte tror att det är möjligt att eliminera de olägenheter som en ny dragning skulle innebära för de boende i närheten av Bäckaskolan.

"Vi anser att ringvägen ska byggas innan infarten av E 6 ändras" skriver familjerna i sitt brev till kommunledningen. Då kan trafiken både från E 6 och från väg 108 direkt ledas runt Trelleborg utan att störa boende.

Annons

Familjerna menar i sitt brev att truckcenter och köpcentrum kan byggas i anslutning till en planerad ringväg.

De anser också att den föreslagna nya dragningen in till Trelleborg ger en lika stor barriäreffekt som den nuvarande infarten.

"Trelleborg skulle klyvas i två delar med Stavsten på ena sidan och resten av Trelleborg på andra sidan. Dessutom med en osedvanlig hög vall/mur som skydd för skolor och boende", menar brevskrivarna.

De anser också att den nya sträckningen innebär mycket höga kostnader för kommuninvånarna med inlösen av fastigheter och bullerskydd.

Riskerna med olyckor med farligt gods och avgasutsläpp kan inte byggas bort med bullervallar, påpekar familjerna i sitt brev.

Trädgårdarna vid den föreslagna nya sträckningen kan bli oanvändbara, med höga murar, avgasutsläpp och vibrationer, befarar de.

I sitt brev menar familjerna att ett alternativ som att sänka ned vägen i en tunnelliknande konstruktion inte undersökts tillräckligt.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons