Annons

Familjejazz på Postgården

Det var mycket handklapp och fotstamp på Postgården i Höllviken på fredagseftermiddagen.
Trelleborg • Publicerad 14 december 2007
Mats och Gunhild Carling i Carling Family bjöd Postgårdens äldre på en svängig eftermiddag. BILD: TOMAS NYBERG
Mats och Gunhild Carling i Carling Family bjöd Postgårdens äldre på en svängig eftermiddag. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Kända jazzblåserskan Gunhild Carling gästade servicecentret med övriga familjemedlemmar i Carling Family. Det serverades svängig jazz till pensionärerna i en närmast smockfull lokal.

– Verksamhetschefen på Postgården hade tydligen frågat de äldre vilken musik de helst vill höra och då hade de svarat Louis Armstrong, berättade Gunhild Carling strax innan hon gjorde entré tillsammans med sina syskon Mats, Gerd och Ulf. Att döma av publikens reaktioner var Carlings program ett populärt inslag. De äldre var med på noterna, klappade takten och applåderade redan efter första solot.

Annons

Musikutbudet på Postgården består för det mesta av dragspel, allsång eller körsång.

– Vi vill erbjuda alla sorts musik och detta är musik man blir glad av. Många äldre växte upp när swingen blomstrade, sa verksamhetschefen Ulla Blomé innan bandet jazzade loss.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons