Annons

Familj på Söderslätt hotad av byggfirma

På onsdagen undersökte polisens bombgrupp från Malmö en misstänkt brevbomb i Västra Tommarp. Någon bomb innehöll inte brevet men nu går polisen vidare med hot som ställts till familjen.
Trelleborg • Publicerad 4 april 2007
En familj i Västra Tommarp har blivit hotad av den byggfirma som byggt deras hus. Nu står familjen under polisens skydd. Bild: Tomas Nyberg
En familj i Västra Tommarp har blivit hotad av den byggfirma som byggt deras hus. Nu står familjen under polisens skydd. Bild: Tomas NybergFoto: 

Ett par ligger i tvist med ett byggföretag som byggt deras hus i Västra Tommarp. Nu har tvisten övergått i allvarliga hot vilket har fått familjen att flytta till hemlig adress.

Allt började för cirka ett halvår sedan då deras kvalitetsansvarige tillsammans med en advokat beslutade att familjen hade rätt att hålla inne pengar för saker som inte är utförda eller saker som blivit felaktigt utförda. Detta beslutades efter en besiktning. Huset skulle stå färdigt för ett år sedan men arbetet har blivit väldigt försenat. – Under ett år har vi haft ett helvete. En massa olika byggare har kommit och gått med en massa fel som följd, berättade en släkting till familjen.

Annons

Till exempel inträffade en större vattenläcka i badrummet och alla fönstersmygar var tvugna att bytas ut eftersom de blivit felaktigt monterade. Ett annat företag har nu tagit över husbygget och åtgärdat felen. Sedan oktober förra året bor familjen i huset.

Paret håller nu inne den summa som var kvar på det ursprungliga kontraktet. Då började ägaren till firman att pressa familjen för att de skulle betala resten av pengarna, det handlar om en betydande summa. Något som inte gjordes. Kontakten med företaget blev allt mer obehaglig.

– För cirka 1,5 månad sedan ringde en man som på byggföretagets ägarens vägnar krävde in pengarna. Samma person ringde i tisdags kväll och hotade igen, berättar kvinnan i familjen. Hon kontaktade då polisen och anmälde hotet. På morgonen såg hon att hon fått ett sms.

– Där stod att ett brev ligger i vår trädgård och att han ville ha besked om hur skulden ska betalas. Annars kommer fler paket som blir mer personligt levererade, berättar hon.

När polisen informerades om detta skickade de efter bombgruppen i Malmö.

Bombgruppen kom snabbt till platsen i går förmiddag. Men någon bomb hittade man inte i brevet.

– Vi kan inte avslöja vad som låg i brevet. Men vi ser ändå så allvarligt på detta att vi kommer gå vidare, sa förundersökningsledare Ann-Christine Sjöbeck i går.

Familjen står nu under polisens skydd.

Ann-Christine Sjöbeck vill uppmana alla som har sett något ovanligt under tisdagskvällen eller natten till onsdag att höra av sig till polisen.

– I ett litet samhälle kan det vara lätt för grannar att känna igen till exempel en okänd bil. Tror man sig sett något utöver det vanliga vill vi gärna veta det, säger hon.

Annons

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons