Familj från Trelleborg påträffades döda i Pakistan

Klockan 13 på fredagen fann man de saknade svenskarna omkomna under rasmassorna av tiovåningshuset i Islamabad.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2005

Sent under fredagskvällen bekräftade representanter från försvarsmakten att de omkomna var en trelleborgsfamilj.

Efter flera dagars sökande fann man vid 13-tiden på fredagen sju omkomna under rasmassorna av tiovåningshuset Margalla Towers i Islamabad.

Fyra av dem var den svenska familj som varit saknade efter jordbävningen som drabbade Pakistan. Sent under fredagskvällen bekräftade representanter från den svenska försvarsmakten att familjen var från Trelleborg. Det var hustrun och tre barn till en svensk officerare från P7 i Revingehed som under fredagen grävdes fram.

Officeraren tjänstgör tillsammans med fem andra svenska militärer som observatörer åt FN och det har under uppdraget varit tillåtet att ha med sig familjen på plats.

Tre av de omkomna är identifierade på plats och den fjärde kommer identifieras i Sverige. Det svenska försvaret planerar nu att snarast möjligt ta hem kropparna, men det är oklart när det ska ske.

För att stötta officeraren, hans kollegor och deras anhöriga har försvaret folk på plats i Pakistan. Även anhöriga i Sverige har underrättats och erbjudits krisstöd av personal från försvaret.

De omkomna är Madeleine Giöbel, 35 år, och barnen Elias, 10 år, Embla, 9 år, och Eira, 1,5 år.

Kristofer Naess

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.