Fältgruppen ombildas och återuppstår

Sedan ett par veckor tillbaka har socialtjänstens tidigare fältgrupp återuppstått i ny skepnad. Tre socialarbetartjänster har tillsats och det nya arbetet ska rikta sig i ett nära samarbete med skolan men även med polis och där kommunens fritidsaktiviteter finns.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2002

- Hittills har vi fått tre tjänster och vi ska utöka med ytterligare en, säger Kicki Lööf, Individ - och familjomsorgschef i Trelleborg. Hon tycker att namnet fältgruppen är något förlegat och ser hellre att den nya verksamheten kallas för Skola-Fält-team. - Det gäller att knyta ihop verksamheterna och då kan det inte vara vattentäta skott mellan dem, säger Kicki Lööf och syftar på att arbetet kommer ske med ungdomarna inom skolan, fritid och socialtjänstens områden. Den tidigare fältgruppen har sedan i somras förra året mer eller mindre legat nere, då de två personer som ingick i den övergick till andra arbetsuppgifter inom socialtjänsten. Personalbrist och omprioriteringar ledde till att fältgruppen fick göra ett uppehåll. Men det har hela tiden varit avsikten att den skulle återuppstå i en ny form. Konsekvensen av höstens omprioritering inom socialtjänsten och de två personer som fungerat som fältarbetare, blev att arbetet bland ungdomarna istället fick ske i form av punktinsatser någon gång i månaden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.