Annons

Fältbiologer startar i Trelleborg

Nu startar Fältbiologerna i Trelleborg. Det är sex ungdomar med brinnande intresse för naturen och miljön. Bland annat tänker de kämpa för billigare kollektivtrafik och för pågatåg till Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 17 januari 2002

Fältbiologerna Anna Olsson, Hans Cruse och Charlotte Hanström. BILD: TOMAS NYBERG

Annons

Det är ingen överdrift att kalla dem för "gröna lobbyister".

Det blir inte bara studier av blommor och fåglar runt om på slätten. De ska kämpa för miljöfrågor:

- Vi vill stärka kollektivtrafiken och markera att vi vill ha pågatåg till Trelleborg, säger Anna Olsson.

Hon tycker det är viktigt att man förbättrar kollektivtrafiken. Gruppen av fältbiologer ska kontakta representanter på kommunen och diskutera sina önskemål som gäller kollektivtrafik med Skånetrafiken.

Charlotte Hanström säger att det är viktigt att kämpa för att miljön inte ska förstöras:

- Vi måste visa att även kommande generationer ska förskonas från miljöförstöring. Kollektivtrafiken är en viktig fråga för oss. För att få fler att åka kan man till exempel sänka biljettpriserna. I dag kostar en returbiljett till Malmö nästan en hundralapp, säger hon.

Eftersom Fältbiologerna ligger i startgroparna har man ännu inte kommit igång med någon planering av vad man ska göra under våren.

- Vi ska bestämma det så småningom. Ska vi göra exkursion så finns det ju många intressanta områden här på Söderslätt och marker runt omkring. Det kan till exempel bli en exkursion i Albäcksskogen, säger Hans Cruse.

Det var i går som vi berättade om ungdomarna på Söderslättsgymnasiet som har fått skolan att minska sina koldioxidutsläpp med åtta procent inom loppet av åtta månader.

Fyra av de ungdomar som har bjudits in att träffa några från miljödepartementet i helgen finns med i Fältbiologerna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons