Annons

Falsk insamlare greps

Två personer sågs stoppa äldre personer runt Valen och Algatan på tisdagseftermiddagen.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2013

Förbipasserande fattade misstankar om att personerna, en man och en kvinna födda 1992, försökte samla in pengar under falska förevändningar, genom att få äldre personer att skriva på listor för en organisation för dövstumma.När polisen kommer till platsen och konfronterar dem lyckas kvinnan fly.

Mannen greps och fördes till arresten i Ystad men släpptes senare under kvällen. Enligt polisen i Ystad kommer ärendet med största sannolikhet läggas ner eftersom man inte kan bevisa att personerna medvetet har vilselett personer.

- Vi diskuterar nu hur vi ska komma till rätta med sådana här problem i framtiden. Allmänheten luras att tro att pengarna går till organisationer för döva och funktionshindrade men i själva verket går pengarna till insamlarna själva, säger Hasse Persson på polisen i Ystad.

Martin Falkenby
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons