Annons

Fåglarna har fått en egen villa

Ett litet hus med korrugerat plåttak och skorsten för fåglar. Det är vad Bengt Nilsson på Ekevägen i Trelleborg har snickrat ihop.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2004
BILD: JOHAN PERSSON
BILD: JOHAN PERSSONFoto: 

BILD: JOHAN PERSSON Mest är det talgoxar, och under senare vintrar även sparvar som har gästat det lilla hemmet, där det brukar bjudas på mat för de flygande varelserna. - Det är en enplansvilla, betonar Bengt Nilsson. Fåglarna kanske inte märker att jag försökt göra en trivsam villa åt dem, men jag tycker det är roligt att bygga sådana här matbord. Fågelhuset står stadigt på en stubbe precis i närheten av Bengt Nilssons egen bostad. Två år gått sedan han placerade ut matbordet i sin trädgård. - Jag har inte så stora pretentioner med det här. Hur som helst är det roligt när det blir snyggt och smälter in i miljön, säger han.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons