Annons

Fåglar i hamnen dog av våld

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) har undersökt en kråka och en svan som tillsammans med fem andra svanar hittades döda vid Västra småbåtshamnen i Trelleborg i mitten av mars. Enligt undersökningen har kråkan blivit skjuten, men svanen har dött av kraftigt yttre våld.
Trelleborg • Publicerad 24 april 2002

ARKIVBILD: CLAES NYBERG Det var i mitten av mars som sex döda svanar och en död kråka hittades vid Västra småbåtshamnen i Trelleborg. Hur svanarna dött gick inte att få något svar på omedelbart och därför skickades en av svanarna samt kråkan till SVA för undersökning. Båda fåglarna har undersökt med röntgen, men även på andra sätt. Några tecken på att fåglarna skulle blivit förgiftade har inte kommit fram. Inte heller har man hittat några onormala halter av metaller. Däremot hade svanen en bakterieinfektion i levern som sannolikt försvagat fågeln under levnaden. Det är dock på grund av det kraftiga yttre våldet som svanen dött. Kråkan hade dels en inflammation i njuren, dels parasiter i levern, men har dött på grund av att den skjutits med kula, enligt SVA:s undersökning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons