Annons

Fåglar i fokus på Pilevallsskolan

Det var full rulle för ettorna på Pilevallsskolan under tisdagen. Att tillverka fågelholkar och sy tygfåglar stod på schemat.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2002
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Det är ett led i skolans arbete för en grönare skolmiljö och att öka elevernas intresse för naturen. - De har läst om fåglar i ettan och de ska fortsätta att hålla reda på detta under skolgången. De ska bli lite av experter på fåglar är det tänkt, säger textillärare Karin Henrikson. Hon är den drivande kraften på Pilevallsskolan för skapa en grön punkt, genom att göra skolgården grönare och hjälpa det naturliv som finns där. Runt omkring henne virvlar ettorna i jakt på rätta sortens tråd eller paljetter till deras egen fantasifågel. i det angränsande träslöjdslokalen vakar slöjdläraren Ulf Sandberg över några elever som sliter med sågen för att såga till fågelholkar för mesar. Cirka 20 stycken är redan klara. De har jobb för flera år framåt. - Vi kan nog få upp ett hundratal, området är så pass stort. Det är bra för barnen att titta till dem, vara med och tömma och se om där varit någon gäst. Det är spännande, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons