Annons

Fåglar återvände till flaningen

Efter ett par veckors vård släpptes en gås och en and tillbaka på Flaningen Det var Thomas och Jessica Åberg från Katastrofhjälp fåglar och vilt (KFV) i Skåne sydväst som vårdat dem.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2003

Thomas Åberg. BILD: LASSE BRYGGARE - Det var i samband med att en sjuk svan hittades som vi även såg de här båda fåglarna på Flaningen, berättar Jessica Åberg. Svanen tvingades vi avliva, men de här båda fåglarna hämtade sig. När fåglarna släpptes var anden helt vild med att återvända till det fågelfria livet på Flaningen, medan gåsen tog det lite lugnare och sakta vaggade bort till kompisarna vid bron mellan de båda dammarna. Gåsen är märkbart tjockare än kamraterna som levat ute under de senaste veckorna. - Han har fått äta upp sig under den här tiden, säger Jessica Åberg. Thomas Åberg berättar att proverna från svanen som avlivades fortfarande undersöks för att utröna vilken sjukdom den led av. - Vi har fått besked om att ytterligare en död svan hittats här på Flaningen, säger han. De fåglar som vårdas ringmärks också så att de går att känna igen om något skulle inträffa med dem senare. - Det är ju roligare att åka hit och släppa fåglarna än att hämta de sjuka, säger Jessica Åberg. För då har man ju lyckats med vården. Hon berättar även att anden hade en maka när han hämtades och att han nu troligen slår sig ihop med henne igen. Katastrofhjälp fåglar och vilt i Skåne sydväst arbetar med att ta hand om skadade djur som allmänheten hittar i naturen. Jessica och Thomas Åberg har ansvaret för Trelleborg med omgivningar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons