Annons

Fagerängsbornas egen fest väntar

Lekar, dans och musik. Fagerängsdagen väntas bli större än någonsin och bjuder på många överraskningar.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2012
Siham Chahin förväntar sig mycket folk i maj. Då arrangeras Fagerängsdagen för femte gången.
Siham Chahin förväntar sig mycket folk i maj. Då arrangeras Fagerängsdagen för femte gången.Foto: Claes Nyberg

För femte året i rad arrangeras Fagerängsdagen. Deltagare har blivit fler och fler för varje år som gått.

– Förra året kom cirka 500 personer i alla åldrar. Barn, ungdomar och äldre. Det är jättekul, säger Siham Chahin, en av arrangörerna.

Annons

Den 25 maj är det dags. Som vanligt håller man till på amfiteatern utanför ungdomsgården Backafall. En rad olika aktiviteter planeras. Som tävlingar och tipsrundor. Olika företag kommer också att sponsra med mat som säljs billigt.

– Vi har satsat på en del nyheter i år. En hel del överraskningar, säger Siham Chahin.

En av de större nyheterna är att ett lopp kommer att arrangeras. Det kommer att gå runt hela Fagerängen och vinnaren får ett pris.

– Det är mest till för barn och ungdomar.

För de äldre kommer bland annat bangolf att finnas precis utanför Backafall.

Festligheterna börjar klockan 15 på eftermiddagen. Men innan dess tjuvstartar familjecentret med lite lekar för de allra minsta inne i deras lokaler. Mellan 15 och 18 ordnas lekar och loppet. Därefter öppnar scenen. Många framträdande väntar under kvällen.

– De som uppträder kommer både från Trelleborg och utifrån. Vi har försökt att blanda så mycket som möjligt av både dans och musik. Det blir bland annat streetdance, zumba och magdans.

Av kommunen får arrangörerna 10 000 kronor. Pengarna går åt snabbt. Bara att hyra scenen kostar 5 000 kronor.

Siham Chahin fick på Trelleborgsgalan förra året kommunens kulturstipendium för sina dansinsatser. Hon driver sedan länge danskurser på Söderslättshallen. Hennes dansgrupp Attitude kommer att uppträda under Fagerängsdagen. Men själv kommer inte Siham Chahin att dansa.

– Nej, faktiskt inte. Folk tjatar på mig hela tiden men jag hinner inte förbereda något, säger hon och skrattar.

Annons

Under dagen får Fagerängsborna också besök av Navigatorcentrum som kommer att berätta om hur de jobbar för att hjälpa unga människor ut i arbete.

– Det är jättebra. Jag tror inte många ungdomar här besöker Navigatorcentrum. Då är det bra att de kommer hit istället, säger Siham Chahin.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons