Fågelshow planeras i Falsterbo nästa år

Hästevenemanget Falsterbo Horse Show får nästa år sällskap av Falsterbo Bird Show. I en hel vecka ska fågelälskare få sitt lystmäte av fågelexkursioner och fågelskådning stillat.
Trelleborg • Publicerad 30 april 2008
"Falsterbo har ju ett av Europas finaste rovfågelsträck". Arkivbild: TA
"Falsterbo har ju ett av Europas finaste rovfågelsträck". Arkivbild: TAFoto: 

- Falsterbo har ju ett av Europas finaste rovfågelsträck, och vi vill gärna slå mynt av de fina kvaliteter vi har här, säger Nils-Arvid Andersson, näringslivsansvarig på Vellinge kommun.

Bakom idén står förutom kommunen ett flertal föreningar i och kring Falsterbo. En inledande workshop med ett tiotal intressenter har hållits och bidragsansökningar har lämnats in till Vellinge kommun, Region Skånes miljövårdsfond och EU:s landsbygdsutvecklingsprogram.

Evenemanget ska vara en utökad variant av bivråkens dag på Skanörs ljung, som hålls sista söndagen i augusti varje år. Under bivråkens dag har man bjudit besökarna på fågelskådning, föredrag, musik, fågelmåleri och utställningar. Ett likande utbud är tänkt på Falsterbo Bird Show, som dock kommer att utökas till flera dagar, kanske en hel vecka.

- Det finns ett miljötänkande i detta också, vi vill sprida information samtidigt som det ska vara ett trevligt evenemang, säger Nils-Arvid Andersson.

Falsterbo Bird Show beräknas arrangeras första gången i augusti eller september 2009. Men redan i sommar drar marknadsföringsinsatsen igång. Och det är ingen slump att man valt ett namn som för tankarna till det gigantiska hästevenemanget i juli.

- Vi vill gärna rida på namnet Falsterbo Horse Show, folk höjer på ögonbrynen när de hör det, säger Nils-Arvid Andersson som tror att evenemanget kommer att locka mycket folk.

- Absolut. Det här kommer att hålla hög kvalitet, säger han.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.