Fågelliv i Söderslättshallen

Var kan man se en kinesisk dvärgvaktel med fem ungar? Eller en diamantduva? Eller en Kokkaburra i utmärkt kondition? På Söderslättshallen när Trelleborgs Fågelodlare har sin årliga utställning.
Trelleborg • Publicerad 5 oktober 2002
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Utställningshallen rymde 49 olika fågelarter och tre sköldpaddsarter, en del av dem mycket sällsynta som burfåglar, som Inkakakadua eller Kokkaburra, en del av dem betydligt vanligare, som nymfparakit. BILD:CLAES NYBERG - Vi har förberett den här utställningen varje dag i fyra veckor, säger Lars Nilsson i fågelodlarna. Sedan har det tagit 15 timmar att bygga utställningen. Det tog alltså lika lång tid att bygga utställningen som utställningen sedan är öppen. Många av fåglarna är mycket värdefulla och någon sover varje natt i lokalen tillsammans med fåglarna, för säkerhets skull. Det är inte bara en utställning, det är också en tävling uppfödarna emellan. Varje art bedöms efter i vilken kondition djuren är, hur många ungar de fått (om det är avelsdjur), hur fåglarna uppträder (om de är lugna eller rädda och gömmer sig), hur svårt det är att föda upp dem och hur sällsynta de är som burfåglar. - En bra helg kommer kanske 600 besökare, säger Lars Nilsson. Om det går sämre kommer kanske 400.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.