Annons

Fackliga krav gick igenom

Två bemanningsföretag som anlitats av Ugglarps slakteri kan bli utslängda sedan det uppdagats att den inhyrda personalen är egna företagare.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2009

TRELLEBORG. – Det kommer att krävas kollektivavtal och att seriösa företag anlitas. Så jag är nöjd, säger Christel Niby, ombudsman för Livs avdelning syd, om de förhandlingar som påbörjats med företagsledningen.

Ett 20-tal av de 200 anställda på Ugglarps slakteri i Trelleborg och Hörby är intagna via bemanningsföretag.

Annons

– De här två företagen har utgett sig för att vara auktoriserade. De har till och med presterat anställningsbevis, men nu helt plötsligt har det visat sig att de inte har anställda, utan att de är egna företagare, säger Christel Niby som hävdar att både Livs och Ugglarps slakteri blivit förda bakom ljuset.

Samtidigt konstaterar hon att företagsledningen ska ha bättre kontroll över vilka företag som anlitas.

– Vi tycker att vi har god kontroll på de företag som vi anlitar. Sedan har inte vi samma uppfattning som Livs. Jag tycker att vi gör de kontroller som vi ska göra, säger Jörgen Erlandsson, platschef på Ugglarps slakteri.

Förhandlingen mellan fack och företagsledning är ajournerad över sommaren. Enligt Jörgen Erlandsson ska bemanningsföretagen få chansen att bli godkända enligt branschens villkor.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons