Annons

Facket hoppas på snar vändning för Gummit

Trelleborg AB redovisar en förlust för sista kvartalet 2008 och ett resultat för helåret som är betydligt sämre än väntat. Och bolaget spår att nedgången kommer att fortsätta under första kvartalet i år.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2009
Mikael Nilsson, ordförande i Gummiklubben IF Metall på Trelleborg AB, oroas av bolagets dåliga resultat men hoppas att det är slut med varsel. Bild: Claes Nyberg
Mikael Nilsson, ordförande i Gummiklubben IF Metall på Trelleborg AB, oroas av bolagets dåliga resultat men hoppas att det är slut med varsel. Bild: Claes NybergFoto: 

Det oroar Mikael Nilsson, ordförande i Gummiklubben, IF Metall.

- Det är klart att det inte ser bra ut för företaget, säger han.

Annons

I Trelleborg är de flesta anställda inom Trelleborg Engineered systems.

- Det är ett affärsområde som klarat sig bättre än Automotive, men vi är också beroende av fordonsindustrin, säger Mikael Nilsson.

Men även Engineered systems försämrade sitt resultat kraftigt under det fjärde kvartalet. Men Mikael Nilsson hoppas att det inte ska bli fler neddragningar i Trelleborg.

- Efter det förra varslet och nu det senaste hoppas jag ändå att det är slut. Vi är så få nu att det inte borde gå att dra ned mer, säger han.

Mikael Nilsson berättar att man nu är cirka 270 anställda på kollektivsidan på Trelleborg AB i Trelleborg.

- Det är innan vi vet hur det senaste varslet av 30 anställda slår, säger han.

I slutet av förra året varslade Trelleborg 24 anställda i Trelleborg. Resultatet blev att 21 anställda fick lämna sina tjänster, varav de flesta på kollektivsidan.

Vid den förhandlingen försökte facket få till lösningar med pensionsavgångar för att försöka behålla unga och nyanställda, men fick inget gehör för det i förhandlingarna.

Trelleborgskoncernen har tidigare aviserat att man avser att dra ned antalet anställda i hela världen med 2 500 eller cirka tio procent fram till utgången av detta år.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons