Annons

Facket: Alla elever bör få samma möjligheter

Trelleborg • Publicerad 25 januari 2012

– Det är inte rätt att elever på mindre enheter ska ha sämre möjligheter till stöd. Det kan leda till en ond spiral nedåt: att den mindre skolan får dåligt rykte och får ännu färre elever och mindre resurser som i sin tur ger ännu sämre rykte.

Det säger Ronnie Johansson, kommunombud för Lärarnas riksförbund i Trelleborg.

Annons

Han anser att alla elever, oavsett om de går på en stor eller liten skola, ska få samma chans till stöd i undervisningen.

– Men vi ser nu att elevantalet minskar på högstadiet och gymnasiet några år framöver. Det kan få konsekvenser för stödundervisningen på de mindre skolorna.

Ronnie Johansson är också kritisk till hur sent skolorna fick beskedet om att de måste göra besparingar inför vårterminen.

– Det kom bara strax före jul. Det ger för lite tid till skolorna att se till att besparingarna drabbar personal och elever så lite som möjligt, säger han.

Ronnie Johansson anser att det inte är bra att Fågelbäcksskolan tvingats dra in en lärartjänst för stödundervisning i matematik.

– Att smeta ut den undervisningen på fler lärare sliter på personalen och ger inte eleverna lika bra stöd, menar han.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons