Annons

Facebook hjälper dem hålla kontakten

På kort tid har Facebook, en mötesplats på internet, spridit sig som en löpeld i Sverige. Bland alla forum på Facebook finns Anderslöv for life.
Trelleborg • Publicerad 27 september 2007
Foto: 

Martin Appel och Andreas Blom är två killar i 20-årsåldern som bor i Stockholm men växte upp i Anderslöv. Båda håller kontaken med gamla kompisar i Anderlöv med hjälp av en diskussionsgrupp på Facebook som de kallar Anderslöv for life. Gruppen har ett femtiotal medlemmar.

– Den består mest av folk som bott i Anderslöv och vill hålla kontakten, säger Martin Appel.

Annons

– En kompis från Anderslöv, André Hansson, startade gruppen på skoj. I början var vi bara några få kompisar som använde den för att hålla kontakten, dra interna skämt och prata minnen, men när vi märkte att det fanns intresse för andra som bott i Anderslöv att haka på så öppnade vi upp den för andra.

Martin Appel är uppvuxen i Anderslöv och bodde där från han var fem år till 13-årsåldern då han flyttade till Svedala.

– Men man hängde rätt mycket med kompisarna i Anderslöv ändå, fast jag hade flyttat till Svedala.

I dag är han 22 år gammal, bor i Stockholm och arbetar som förskolelärare.

– Det var en annan kompis från Anderslöv, Andreas Blom, som först flyttade till Stockholm. Nu delar vi lägenhet där och vi jobbar till och med på samma förskola.

Facebook har blivit en del av vardagen och Martin Appel säger att han tillbringar minst två timmar om dagen där.

– Det är nästan beroendeframkallande. Det som är bra är att man har en egen sida där man kan lägga upp bilder och så kan man snoka reda på gamla vänner.

Han tycker är ett bra sätt att hålla kontakten.

– Vissa vänner ringer man ju, men det orkar man inte göra med alla hela tiden. Då är Facebook perfekt. Man kanske bara vill skicka en hälsning och kolla läget.

Martin Appel är inte sugen på att stanna i Stockholm hela livet, men Anderslöv lockar heller inte.

Annons

– Skåne kan jag tänka mig att komma tillbaka till, men Anderslöv är trots allt bara en håla som är kul att besöka då och då när man är i Skåne. Det är bra att växa upp där, men har man bott där så vet man att det händer inte så mycket. Det blir enformigt. Och så känner alla alla. På gott och ont.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons