Annons

Få ville dricka öl med Bingsgård

På onsdagen var det fjärde och sista chansen för Anderslövsborna att dricka öl med kommunalråd Ulf Bingsgård (M). De första fyrtiofem minuterna fick Bingsgård dock spendera ensam på Gästis.
Trelleborg • Publicerad 5 december 2012
De första fyrtiofem minuterna spenderade kommunalråd Ulf Bingsgård (M) ensam på pubkvällen på Gästis i Anderslöv.
De första fyrtiofem minuterna spenderade kommunalråd Ulf Bingsgård (M) ensam på pubkvällen på Gästis i Anderslöv.Foto: Claes Nyberg

Vid två andra tillfällen under hösten har uppslutningen varit bättre än på onsdagskvällens sista pubkväll för säsongen i kommunalrådets sällskap.

– Det har dock inte varit fullt lika mycket folk som när jag började med detta för ett år sedan. Men omkring fem-sex personer har nog varit här. I oktober kom det inte en enda person, men i september och november satt jag kvar längre eftersom intresset var så pass stort.

Annons

Vad har Anderslövsborna velat prata om?

– Precis i början av hösten var det många frågor kring Gröningen, eftersom det var väldigt aktuellt då. Men det har också varit mer allmänpolitiska frågor kring vad som händer i Trelleborg och rena utvecklingsfrågor. Det har inte varit särskilt centrerat till att handla om Anderslöv.

Det blir en fortsättning på pubkvällarna i vår, men det är ännu inte klart var i Trelleborg de ska hållas.

– Jag fortsätter första onsdagen varje månad från februari och fram till juni. Maj blir undantaget eftersom första onsdagen är första maj. Pubkvällen blir istället den andra onsdagen i maj.

Bingsgård är nöjd med resultatet och gensvaret som pubkvällarna har resulterat i.

– Detta är en del av att visa på en öppenhet. Jag tror att det blir lättare för folk att komma fram till mig även i andra situationer. Det visar att avståndet inte är så stort.

Maria Sällberg
Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons