Annons

Få spår efter butiksrånare i Höllviken

Polisen misstänker att den person som rånade Entré på Ängdalavägen i Höllviken på onsdagskvällen var en tonårspojke. ”Han betedde sig nervöst och lite klantigt”, säger förundersökningsledare Anders Oxelbrand på polisen i Trelleborg.
Höllviken • Publicerad 19 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johan Nilsson/Sydöstran

De enda vittnesuppgifterna som polisen hittills har fått in rörande rånet som inträffade strax före klockan 20 på onsdagskvällen är dels från butiksbiträdet som blev hotad och dels från en kund som mötte rånaren när denne var på väg ut genom dörren.

– Vi är jätteintresserade ifall någon gjort iakttagelser eller vet vem som gjort det, säger Anders Oxelbrand.

Annons

Det finns en övervakningsfilm från butiken som polisen nu ska granska. Men enligt vittnesuppgifterna var gärningsmannen omkring 170 centimeter lång, smal och klädd i en blå luvtröja med dragkedja. Han hade mörka mjukisbyxor och en neddragen mössa för ansiktet med utklippta hål för ögonen. När han lämnade butiken hade han en svart påse i handen.

– Han har visat upp en kniv och därefter tillgripit kontanter. Han har lämnat platsen till fots och tappade pengar på vägen, säger Anders Oxelbrand.

Polisen misstänker att det rör sig om en tonårspojke som genomförde rånet.

– Han pratade svenska och det lät som att han var i målbrottet, säger Anders Oxelbrand.

Efter händelsen larmades flera polispatruller till Höllviken. Men ingen spårning med hjälp av polishund ska ha gjorts.

– Det finns inga uppgifter om att det var hundpatruller på plats. De kan ha varit upptagna på annat håll, säger Anders Oxelbrand.

Summan som rånaren ska ha kommit över var under 2 000 kronor.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons