Få lekfulla på lekens dag

Solen strålade och värmde. Trelleborgen var fylld med saker för lek. Men Trelleborgarna valde att roa sig på annat håll när lekens dag gick av stapeln i lördags.
Trelleborg • Publicerad 4 september 2004

Det hindrade dock inte de lekfulla museipedagogerna Fredrik Nihlén, Björn Svensson och Maria Jiborn från att roa sig på vikingavis. Vilda kullerbyttor avlösta hårda dragkampsmatcher. Och allt eftersom samlades en liten publik runt dem, främst med äldre trelleborgare som uppskattade de stundtals våldsamma lekarna.

Spontana applåder bröt ut när Fredrik Nihlén fick Björn Svensson på fall efter en tuff tävling som gick ut på att dra omkull den andra i en kamp om en blöt trasa av läder.

Så småningom lyckades de också locka fram två äldre damer till "lekplatsens" spelhåla. Där kunde man testa på medeltida spel av olika slag, något som lockade mer än vildsinta lekar på gräsmattan. Dessutom fick man i speltältet en välförtjänt skugga när sensommarsolen brände på som mest.

Det blev också beviset på att barnasinnet inte är enbart är förunnat just barn. För när den yngre generationen gjorde någonting annat, så roade sig den äldre på lekens dag på Trelleborgen.

Kristofer Naess
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.